Mutluluk kolay sey..


Bu hayatta bi birey değil de, bi bilgi olarak geldiğimi düşünüyorum bazen..
İnsanlara bakıyorum bi yandan gülüyorum bi yandan içim sızlıyor. Deniz kıyısında olması gerekirken asfalt yolda olan yengeçler gibiler. Çaresizler ve olanlardan bi haber..

Kitap okumakla gazete okumayı aynı kefeye koyan, kendi kız kardeşi olduğu halde yolda her kıza laf atıp göz tacizi yapan, yaptığı işin en iyisini yapmak yerine en kolayına kaçıp kaytarmaya çalışan, Sevgilisini yahut eşini kısıtlayan, hastalık derecesinde kıskanan, aşırı kibirli, gururlu, Egolu, Şiddet ve küfür içerikli davranışlarda bulunan, her şeye isyan edip başkalarını suçlayan, arkadaşlarının ya da akrabalarının başarılarını kıskanan, her şey hakkında bilgisi olmadan fikri olan, sürekli eleştiren, sorun üreten ve dedikodu/başkalarının muhabbetini yapan insanları görünce herhalde herkes şaka yapıyor diye düşünüyorum.

Görmüyorlar mı cidden hayatın güzelliklerini, fark etmiyorlar mı gerçekten yaşamlarında ki her şeyin birer Sınav olduğunu ve yaşanan her şeyin öğrenilmesi gereken deneyim olduğunu.. Ölüme, işten kovulmaya, dersten kalmaya ve giden Sevgiliye üzülmenin ne kadar Mantıksız olduğunu fark etmiyorlar mı ?

Olan olayların İyi yada kötü olmadığını, insanların bu olaylara bu sıfatları verdiklerini, yıllar sora ‘aa iyiki o olmuş bak’ dediklerinde bu bilinci fark etmiyorlar mı? O olan şeye gülseler de ağlasalar da değişmeyeceğini görmüyorlar mı? Adım atmadan sadece istemekle hayatlarının değişmeyeceğini bilmiyorlar mı? Tüm bunları biliyorlarsa neden uygulamıyorlar madem?

Çevrenin Alay etmesinden mi korkuyorlar yoksa soyutlanmaktan mı? Dışlanmaktan mı korkuyorlar yoksa yalnızlıktan mı? Zaten çevreye bu denli bir bağlılığı ve beklentisi olan, Özgürlüğü her nefeste yüreğinde hissetmeyen bir insan Mutlu, Huzurlu ve Başarılı olamaz ki.. Hayatta Mutlu olmayı da seçebiliriz, Mutsuz olmayı da.. Hayallerimize inanmayan insanları dinlememeyi, her şeye ve herkese rağmen Sevdiğimiz işi yapmayı ve her sabah enerjik bir şekilde uyanıp tüm insanlara gülmeyi de seçebiliriz, attığımız her adımı negatif sözleriyle engelleyenleri dinlemeyi, sırf para kazanmak için istemediğimiz bir işte çalışmayı ve her gün işe ve hayata lanet ederek tüm ömrümüzü tüketmeyi de seçebiliriz..

Mutluluk kolay şey..
* Odanızdaki eşyaların yerlerini değiştirin hatta imkanınız varsa ufak sevimli eşyalar/objeler alın.
* Spor yapın.. Yürüyün, Bisiklet binin, Paten kayın, Basketbol oynayın..
* Hiç gitmediğiniz yerlere gidin, girmediğiniz sokaklara girin.
* Sürekli kullandığınız yolları değiştirin, alt yada üst sokakları kullanın..
* Kitap okuyun.. Sevdiğiniz ve ilgi çekici olsun.
* Oyuncak oynayın.. Araba yada bebek yada Objelerle oyun oynayın..
* Resim çizin.. Bir tablo alın ve kafanıza göre Rengarenk yağlı boyalarla boyayın..
* Hareketli Müzikler dinleyin.. ve yüksek sesle sizde söyleyin şarkıları..