Eğitim Devrimi

Gözlerimizi kapayıp tek başımıza yaşadığımızı düşünemeyiz. Memleketimizi bir çember içine alıp dünya ile olan bağlarımızı kopartamayız. Aksine yükselmiş, ilerlemiş, çağdaş bir millet olarak medeniyet düzeyinin de üzerinde yaşayacağız. Bu hayat ancak ilim ve fen ile olur. İlim ve fen nerede ise oradan alacağız ve her ulus ferdinin kafasına koyacağız. İlim ve fen için kayıt ve şart yoktur.
Mustafa Kemal Atatürk

2010 YGS | Yüksek Öğretime Geçiş Sınavında, Sınavı geçerli olan 1 milyon 487 bin 493 adaydan, 14 bin 156'sının puanı hesaplanamamış ve Sıfır çekmişti.

2011 YGS | Yüksek Öğretime Geçiş Sınavında, 1 milyon 648 bin adayın sınavı geçerli sayılırken sıfır alanlar ise 38 bin 269 idi.




2012 YGS | Yüksek Öğretime Geçiş Sınavında, 1 milyon 895 bin aday başvurdu, 50 bin 805 adayın puanları 0.5'ten küçük olduğu için hesaplanmadı. Sıfır puan alanların oranı, geçen iki yıla göre artış gösterdi.

2013 YGS | Yüksek Öğretime Geçiş Sınavında, 1 milyon 805 bin kişiden 0,5 ve üzeri ham puanı olmayarak Sıfır çeken aday sayısı 61 bin 36 olarak gerçekleşti.

2010 – 14bin
2011 – 38bin
2012 – 50bin
2013 – 61bin

3 yılda 47bin Sıfır çeken artışı var ise, bu sayı
5 yılda 100 bin Genç, 10 yılda 250 bin Genç, 50 yılda 1 milyon 950 bin Genç, ‘Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nı geçemeyecek ve Sıfır çekecekler.

2030’da Sınava girecek 2 milyon öğrenciden, 315 bin Öğrencinin Sıfır çekmesi Kaçınılmaz bi Gerçek olacak.. Ve bu Hızla giderse,
2065 yılında, Sınava giren 2 milyon öğrenciden, 1milyon 950 bin öğrenci sıfır çekecek ve
Sınava giren tüm Öğrenciler Başarısız olacak !..

2065 yılında tüm Ülke Mal olacak !
Türk İnsanının Gerizekalılığını tescil etmiş olucak..
Kurnazlıkla, Şiddetle, İdareten, Gayduru gubbaklıkla işlerin yürümeyeceğini anlayacağız! Adam gibi Disiplinli, Düzenli ve Etkin Çalışmanın ‘ne Olmadığını’ kanıtlamış olacaz !..

Tehlikenin farkında mısın Türkiye !
‘Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nı geçip, Yüksek Öğretim alamayacak ve Alçak Öğretimle Cahil olarak kalacaklar. Şuan bile Ne kadar Gelişime açık yahut okumayı, öğrenmeyi sevdikleri de tartışılır doğrusu Gençlerimizin ve İnsanlarımızın.

50 yıl sonra Eğitimsiz, Bilinçsiz, Akılsız ve Gelecek Hayalleri olmayan, Başarı nedir bilmeyen, Üşengeç, Teknoloji ile iyice hantallaşan Milyonlarca Genç, Türkiyemize sahip çıkacak.. Çıkabilecek mi daha doğrusu.. Enselerine vurulup Ellerinde ki Ülkeyi kaptırmasalar bari..

Eğitim Sistemi köklü bir değişikliğe gitmez ise Vatan elden bile gidebilir! Daha İdealist Öğretmenler, Daha yaratıcı ve zekayı geliştirici Eğitim Sistemleri ve Daha Güncel ve Faydalı Dersler ile "Eğitim Devrimi" yapmamız gerekiyor.

Kpss'den 90-95 alan Bir Öğretmeni çok iyi/Başarılı Öğretmen olarak Nitelendirmek ne kadar yanlış ise, Üniversiteyi En Düşük GNO ile bitiren Bir Öğrenciyide çok kötü/Başarısız olarak nitelendirmek o kadar yanlış. 1 yıl sadece KPSS konularına çalışan herkesin Başarıp yapabileceği bir Sınav ile tüm Türkiyenin Gençlerini ona Emanet etmek büyük sorumluluk ve risktir. Devlete sırtını daya hayatını yaşa! düşüncelerimizi kırmadıktan sonra, Milletvekilleri 17bin TL aylık alıyor biz neden bu kadar az diye isyanlara devam edip, Kendimizi geliştirmedikten sonra Eğitim Sistemininde değişmesini beklemez büyük hata olur.

İdealist, Gelişime açık, eğitimi seven, Öğrenmeyi ve Öğretmeyi seven Eğitmenlere, Öğretmenlere ve Eğitimcilere ihtiyacımız var. Ve her birey kendisini Sorumlu görerek Daha fazla çalışıp, daha yararlı olabilmek için kendini donatmaya başladığında, her birey bunu yaptığında Mutluluk'un bulaşıcılığı gibi, Başarı da bulaşıcaktır ve daha yaşanası bir Geleceğimiz olacak.

Harala gürele her şeye laf yetiştirip, Takım tutar gibi Piskopat vari Sosyal Medyadan vatan kurtarmak yerine; Ülkemiz ve Vatanımız için, Geleceğimiz ve Toplumumuz için neler yapabiliriz, Daha iyi ne yapabiliriz, Yeni ve Farklı neler üretebiliriz? Diye sorgulayıp, araştırarak öğrenerek Hayat boyu Eğitime ve Gelişime açık olarak, Negatif Düşüncelerden uzak, Karamsar ruh hallerinden uzak, Pozitif, Vizyoner ve Geleceğe umutla bakan Düşünceler, Fikirler ve Adımlar atarsak, Vatanımız işte O zaman İlalebet Egemenliğine devam edecektir. Yoksa Sadece ismimiz kalır tarihte, varlığımız değil..

Savaşlarla, bombalarla, antlaşmalarla değil; Fikirlerle, Teknolojiyle ve Eğitimle Vatan Kazanılır ya da Kaybedilir.

Yeni ve Yaratıcı Fikirlerin yok ise, Çağı takip edebilecek ve tüm Kurum ve Topluma Entegre edebileceğin bir Teknolojin yok ise ve Eğitimsiz Cahil milyonlarca Genç ve İnsanın var ise, Güle Güle Türkiye..

Vatan vaarolsun, Eğitim sağolsun, Bilinçsizlik ve Cahilik Kahrolsun..
Mutluluk her daim Sonsuz olsun.. =))


“Eğitim kafayı geliştirmek demektir, Belleği doldurmak değil.”
Mark Twain

“Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır.”
Mustafa Kemal Atatürk

“Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir.”
Konfüçyüs

“Eğitim herşeydir. Şeftali bir zamanlar acı bir bademdi; Karanabahar, üniversite eğitim almış bir lahanadan başka birşey değildir.”
Mark Twain

“Eğitim öğrencilere saygıyla başlar.”
Emerson

“Eğitim Dünyada ki en güzel şeydir.”
Mgult


Eğitim Şart!.. :D