#ÇocuklaraBağırma


"Ancak Çocukla Çocuk olursanız Gerçek Olgunluğa ulaşabilirsiniz.."  M.Gültekin

Dünyada canımı bu denli yakan başka bir davranış daha yok yahu.. İçim eriyor, yerin dibine giriyorum ben o anlarda.. Tanımadığım bir Anne Çocuğuna sokak ortasında bağırınca ben resmen hayata küsüyorum yaa.. Bir baba sıkı sıkı çocuğunu sarsıp, Sessiz olması ve rahat durması için Hiddetli bir şekilde azarlayınca ben hayattan kopuyorum yaa..

O anne ve babaları karşıma alıp, ellerini bi sandalyeye bağlayıp 24 saat Hiddetli ve Şiddetli bir şekilde kızarak bağırmak istiyorum.. Belki o zaman anlarlar bu davranışlarının ne kadar büyük bir Hata olduğunu.. Ama bu Bilinçsiz insanlar bence ondan da anlamazlar.

#ÇocuklaraBağırma işte yahu, Bağırma !.. O yaşı ve yaratılışı gereği oynayacak, zıplayacak, taklit yapacak, koşacak, yuvarlanacak, bağıracak, araştıracak, kurcalayacak ve susmayacak.. Onu susturmaya çalışmayın.. Kendine güveni olmayan, Karamsar, kendi kararlarını alamayan ve gelecek hayali olmayan bir Çocuğunuz olsun istiyorsanız Onu Susturun Evet.. Hiperaktivitesini / enerjisini engelleyin, kapatın çocuklarınızı dört duvarlar arasına, Koruma ve Sevgi adı altında mahvedin Geleceklerini.. Aynı hastalıklı Karamsar düşünceleriniz ile kendi Hayatlarınızı berbat ettiğiniz gibi..

Dünyanın En Pozitif İnsanıdır Çocuklar.. Saatlerce uğraşırlar kumdan kale yaparlar koca bi dalga gelir tamamen yıkar o kalelerini ama hiçbir şey olmamış gibi tekrardan yapmaya başlarlar. Çünkü Büyükler gibi anlamlandırmaz o olayları, Karamsar ve negatif değildir zihinleri. Daha iyi bir Kale yapmak için fırsat görürler o yıkıntıyı..

Koşar koşar koşar gider düşer çarpar bir yerini, 2 dk ağladıktan sonra Tekrar kalkar ve koşmaya devam eder. Yenilgi nedir bilmez onlar. Biz büyükler gibi Başarısızlık nedir bilmezler. Öğrenilmiş çaresizlikleri yoktur onların.. Ta ki Bilinçsiz Aile Davranışları ve düşüncelerine maruz kalıncaya dek.. Ve ta ki Ezberci ve Kukla zihniyetini amaç edinmiş, Gelişime ve yeniliğe kapalı Eğitim sistemine sahip Okullarla tanışıncaya dek..

Dünyanın En Hızlı öğrenen varlıklarıdır Çocuklar.. Geçmişinizde ki unutamadığınız, fark edemediğiniz travmalara dönüşen ve ‘Hayatın gerçekleri’ olarak adlandırdığınız Ahmakça düşünceleri aktarmayın onlara.. Tertemiz zihinlerini Doktor, Öğretmen ve Polislik Meslekleriyle bulandırmayın.. Bırakın ne istiyorsa, Onu hayatı boyunca ne Mutlu edecekse onu destekleyin.

Çocuklarınızı Gütmeyin !.. Onlara sadece Sevgileriniz ile destek olun.. Sürekli siz arkasından tutmaya çalışmayın, Düşecekse düşsün. Onun ödevlerini ve onun yapması gerekenleri sürekli siz yapmayın, Başarısız olacaksa olsun. Tüm bu deneyimleri yaşasın ki Hayatı kendi keşfetsin. Olan tüm olayları iyi yada kötü olarak adlandırmayın. Çünkü evrende iyi ya da kötü yoktur. Sadece olan olaylar vardır, iyi yada kötü insanların o olaylara taktığı sıfatlardır sadece. Ve her olay bizim için en hayırlısı olmuştur ve olacak daha kötü sonuçları engellediği için, şuan olmak zorundadır ve olmuştur. Asla isyan etmeyin ve Çocuğunuza da isyanı öğretmeyin.

#ÇocuklaraBağırma işte.. Bunun ötesine geçip vuranlar, dövenleri bile görüyorum. Ve insanlardan iyice soğumamı sağlıyor bu Malca davranışlar. “Dayak Cennetten çıkmadır.” Sözü Dini veya Kutsal bir vecize değil sadece Gereksiz bi Atasözüdür. Çocuk Eğitiminde ki en büyük 2. Yanlıştır. Birincisi ise Ceza vermektir. Çocuğunuza vurmayın, o çocuktur ve çocukluğunu yaşamak en büyük Hakkıdır. Kendinizi düşünün hep çocukluğumu yaşayamadım, hep kısıtlandım demez misiniz, ee o halde aynı hatayı neden yapıyorsunuz..

“Kimin çocuğu varsa, onunla çocuklaşsın.”
Hadis-i Şerif  | İbn Mıhled, Ahbâru’s-Sığar


"Bir insanın ana vatanı çocukluğudur. Çocukluğunu doya doya yaşayamamış bir insanın mutlu olması çok zordur. Bir annenin, bir babanın en önemli görevi, çocuklarının çocukluğunu doya doya yaşamasına olanaklar yaratmaktır."
Doğan Cüceloğlu

Bırakın çocuklarınızı çocukluklarını yaşasın ve Hayata değer katan, Topluma yararlı Bireyler olarak yetişsinler. Onları gütmeyin, sadece Sevin..

Tüm bu Sistemi değiştirip, Daha yaşanılabilir dünya için MarMar Gelişim ve Mutlu Melekler Anaokulu Hizmetlerimiz ile Biz Varız.. =)) Peki ya siz ?!


Sosyal Sorumluluğu olan bir Birey isen Haydi sende bi adım at,

Destek ol.. =))

Yazıyı Facebook'ta PAYLAŞ,
yahut Twitter'da #CocuklaraBagirma hashtag'iyle Milyonlara ulaş..



Her çocuk bu kadar Bilinçli ve kendini ifade edecek kadar Farkındalığı yüksek değil..
Şuan belki gülerek izleyeceğiniz bu birkaç dakika, o Çocuğun tüm hayatı ve tüm hayat amacı..
Bırakın çocuklar çocukluğunu yaşasın.. Onları kendiniz gibi düşünmeye İtmeyin !..